Balkánský salát
Ingredience:
400 g salátové okurky, 200 g šunky, 300 g rajčat, 200 g balkánského sýra, zálivka Šopská (můžeme koupit hotové sypké ochucovadlo), olivy, olivový olej a voda na zálivku
Avokádový salát k večeři
Ingredience:
1 velké měkké avokádo, 150 g balkánského sýra, 150 g šunky nebo kuřecích pršíček, podle chuti citrónová šťáva, čerstvá bazalka
Postup přípravy: Avokádo, sýr a šunku/smažená kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, posolíme, ochutíme citrónem a bazalkou a zamícháme. Můžete nechat chvíli odležet v lednici, ale není to nutné.
Jako příloha se hodí nejlépe bageta.
Anglický salát
Ingredience:
4 menší jablka, 2 nektarinky, 2 broskve, 3 rajčata, 8 cherry rajčat, trochu pažitky (podle uvážení), petrželka, sůl, pepř
Postup přípravy: Vše nakrájet na malé kousky (čtverečky), dát do mísy, zamíchat, přidat pažitku a petrželku, osolit, opepřit.
Avokádový salát s jogurtemIngredience:
3 oloupaná avokáda, 2 stroužky česneku, 4 dl bílého jogurtu, 350 g červených paprik
Postup přípravy: Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do jogurtu. Přidáme avokádo a papriku. Vychladíme alespoň hodinu.
K salátu servírujeme pečivo.